Vibrationsplatta

För den som vill gå ner i vikt snabbt, som kanske inte har den tid som annars krävs för att uppnå en gedigen och effektiv muskelaktivering, är vibrationsplattan ett alternativ som står högt i kurs. Vibrationsplattan aktiverar kroppen utan att nämnvärt förhöja pulsen, vilket gör denna träningsform både enklare och betydligt bekvämare för många människor.

Vibrationsplattan är unik på det sättet att 10 minuters träning motsvarar ungefär 30 minuter med någon av de traditionella träningsredskapen. Anledningen är de konstanta vibrationerna aktiverar musklerna under hela den tid du har kontakt med vibrationsplattan. De får ingen vila förrän övningen är fullgjord. Detta medför att träningen blir betydligt mer intensiv än hos de mer traditionella träningsformerna. Vibrationerna som uppstår från vibrationsplattan spänner musklerna i en reflexreaktion som tröttar ut musklerna på ett mycket effektivt sätt.

Vibrationsplatta

På hemsidan vibrationsplattan.se skriver man att en av de främsta fördelarna med vibrationsträning är att den aktiverar flera muskler samtidigt. Tillsammans med den konstanta påverkan på musklerna förhöjs effekten av träningen, och så även förbränningsprocessen. Det är av denna anledning som man brukar rekommendera kortare pass på en vibrationsplatta. Den intensiva påfrestningen gör många gånger de kortare passen mer effektiva än om du skulle träna med ett av de traditionella träningsredskapen

Vibrationsfrekvensen finns på en rad olika nivåer

10-15 minuters träning på en vibrationsplatta räcker alltså för att aktivera en intensiv och effektiv kaloriförbränning. Effekten går naturligtvis att justera. Vibrationsfrekvensen finns på en rad olika nivåer, men även för den vältränade kan det vara en bra idé att inleda med på en lägre nivå. Det är trots allt en påfrestande träningsmetod där säkerheten bör tas i ordentlig beaktning, även för den vars kropp är van vid stärkande utmaningar.

 

En tumregel inom alla typer av träning är att ju större och starkare muskler du har, desto större blir den genomsnittliga kaloriförbrukningen. Kroppen kommer att kräva mer energi för alla typer av aktiviteter, och på så sätt blir all viktminskning enklare och effektivare med en väl utvecklad muskulatur. Det är därför man många gånger rekommenderar vibrationsplattan som ett komplement till vanlig träning.

prova på en vibrationsplatta för första gången

Det finns exempel på att vibrationsplatta kan hjälpa dig att uppnå en effektiv viktminskning. Genom 15 minuters träning 3-4 gånger i veckan kunde en kvinna gå ner nästan 35 kilo på bara ett år. Detta kunde dessutom uppnås utan någon nämnvärd kostförändring. Kvinnan själv sade att hon fick prova på en vibrationsplatta för första gången hos sin sjukgymnast. Hon fastnade för enkelheten i den effektiva träningsmetoden, och resten är – som man brukar säga – historia.