Trappmaskin

Att gå ner i vikt är den vanligaste orsaken till att trappmaskinen säljer så bra. Det är ett ypperligt träningsredskap  att använda för att bränna fett. Fettförbränningen sätter igång ordentligt när kroppens större muskelgrupper aktiveras. Kroppens största muskel är lårmuskeln, vilken är en av de musklerna som arbetar hårdast på en trappmaskin.

Du har säkert hört det förut; 30 minuters daglig motion är vad kroppen mår allra bäst av.

Efter ungefär 30 minuters träning når musklerna en maximal aktiveringsnivå. Det är därför det är den rekommenderade tidsramen för träning såväl på trappmaskinen som i andra motionsformer. Fördelen med just trappmaskinen är att under de 30 minuter du tränar får du en betydligt effektivare träning och naturlig muskelaktivering än vad flera andra träningsvarianter och redskap kan erbjuda. Därav dess unika inverkan på förbränningen och viktminskningen, just de faktorer som gjort trappmaskinen så populär.

en av de mest effektiva och naturligaste träningsformerna

Att gå i trappor är som bekant en av de mest effektiva och naturligaste träningsformerna som finns för viktminskning. Nackdelen är dock att det är väldigt svårt att hitta trappor som är tillräckligt höga för att kunna erbjuda 30 minuters färd uppåt i jämn takt. Det är där trappmaskinen kommer in; du får exakt den typen av träning som behövs, och du kan stå i ditt eget vardagsrum hela tiden. Du kan alltså gå ner i vikt och titta på ditt favoritprogram samtidigt utan att behöva ge dig ut på en energikrävande upptäcktsfärd för att hitta en så sällsynt trappa.

den utlovade kaloriförbränningen

En annan faktor som gör trappmaskinen så oerhört populär är den enkla och underhållande träningen. Flexibiliteten i att inte vara låst till en specifik plats gör den oerhört effektiv i den bemärkelsen att du troligtvis inte kommer att lägga av med träningen. Om vi för ett ögonblick tar en titt på alla de träningsvarianterna och hopen av valmöjligheter bland hundratals träningsredskap som finns idag; vilken nytta gör den utlovade kaloriförbränningen för respektive redskap om användaren inte tycker att det är roligt? Hur höga de potentiella siffrorna än må vara kommer de aldrig att uppnås om inte redskapet samtidigt har en rolig träningsupplevelse att erbjuda.

 

För att effektivisera träningen på trappmaskinen och öka på både förbränning och muskelaktivering är det en stor fördel att kombinera trappmaskinens unika egenskaper med en hälsosam kost. En hälsosam kost är naturligtvis en central del i alla typer av träningsformer, men du kommer att få ut ännu mer av din trappmaskin genom en sundare kosthållning.