Spinningcykel

Spinning är onekligen ett av de mest effektiva träningsmetoderna för snabba resultat. Dessutom passar det alla, oavsett aktuell fysisk nivå eller tidigare erfarenheter av träning. Det är därför dess popularitet växer sig allt starkare över hela världen.

 

Spinning är en av de enklaste träningsvarianterna som finns. Det finns dock några punkter som är viktiga att tänka på för att din träning ska bli så effektiv och tillfredställande som möjligt. För att du ska kunna avnjuta spinningens unikt snabba resultat behöver du få ut det absolut bästa av dig själv, och genom att tänka på de få enkla tips som kommer att presenteras nedan kommer framgången att bli oundviklig. Visst låter det bra? Då kör vi!

Spinningcykel

En grundläggande faktor, som egentligen är övergripande för alla typer av hård träning är att inte äta alldeles innan träning. Tidigast en eller två timmar innan träning är att rekommendera för att maten du äter ska hinna brytas ner och omvandlas till energi inför träningen, enligt braspinningcykel.se.

ställa in sadel och styre

Innan du drar igång med spinningpasset bör du lägga ett ögonblick på att ställa in sadel och styre. Gör inte misstaget att underminera den ergonomiska faktorn. Låt det ta en minut extra innan du kommer igång till förmån för ett utmärkt pass där fokus ligger helt och fullt på träningen och din egen prestation.

Genom att ställa in sadeln på en passande höjd gör att fulländar rörelserna i knäna, sätesmusklerna och ländryggen och minimerar risken för onödig smärta eller skada. Med ett styre anpassat efter dig besparar du axlar och händer genom att låta överkroppen vila i en komfortabel ställning.

du vågar öka motståndet

Om du vill uppnå det snabba resultat som utlovas och garanteras inom spinningen finns det en viktig faktor som faktiskt lägger grunden till hur effektiv just din träning kommer att bli. Det gäller framför allt att du vågar öka motståndet! Motståndsregleringen är din bästa vän, och genom att utmana dig själv och pressa upp motståndet ytterligare kommer du att nå oanade höjder i din fysiska hälsa. Våga öka motståndet!

 

Att träna till musik är kanske standard för de flesta, kanske även för dig, men inom spinning – speciellt inom gruppträningarna – tränar man till musik i vilken man följer takten. Man trampar alltså till takten. Detta medför en extra kick som får oss att ta i lite extra och pressa oss själva ytterligare. Prova själv! Anmäl dig till ett spinning pass och se vad som händer.

 

På ditt första spinning pass kan det vara bra att hålla sig till 20 minuters träning. Det kommer som tidigare nämnt vara krävande, och du kommer hur som helst komma upp i nära 80% av din maxpuls på relativt kort tid. Senare kommer du att behöva öka träningstiden allteftersom du blir bättre, men detta är ett mått som är utmärkt att följa till en början.

 

Glöm inte att det är din förbättring som sätter standard på ditt resultat. Du har makten att få vad du förtjänar; en hälsosam och vältränad kropp!