Roddmaskin

Att ha en roddmaskin i hemmet är oerhört smidigt. För dig som inte vill lägga en alltför stor summa pengar på din maskin passar det sig dessutom utmärkt. Flertalet billiga varianter har transporthjul som underlättar förflyttning, och vissa är till och med hopfällbara för bästa flexibilitet och mobilitet.

 

De dyrare varianterna av roddmaskiner saknar i regel tillbehör för smidig transport såsom hjul. I regel är de inte utformade för att ha i hemmet. Det finns möjlighet att kila fast roddmaskinen i golvet, och det skulle onekligen göra din partner eller hyresvärd måttligt missnöjd. Med andra ord är en billigare variant avsevärt bättre anpassad för hemmabruk.

Roddmaskin

Allra bäst för hemmabruk

För dig som söker en billig roddmaskin att ha hemma kommer du att behöva ta reda på hur stor yta du har samt vilket material och utformning du önskar. Roddmaskiner finns vanligtvis i metall eller trä, och utformningen finns i flera varianter. Allra bäst för hemmabruk är en lättare variant av metall, exempelvis aluminium, som håller vikten på en förhållandevis låg nivå och underlättar förflyttning.

 

Roddmaskiner varierar vanligtvis mellan omkring 150 till uppemot 250 centimeter på längden, och vikten mellan 15 upp till omkring 100 kg, så det gäller att vara uppmärksam och se till att införskaffa en roddmaskin som är anpassad för hemmet.

Olika varianter av motstånd bland roddmaskiner

Det finns flera olika varianter av motstånd bland roddmaskiner; vatten-, luft-, hydraul- eller magnetbaserat. För hemmabruk är det dock hydraul motståndet som lämpar sig allra bäst på grund av den låga vikten och möjligheterna för förvaring.

 

På flera håll tipsar man om att man bör satsa på en roddmaskin av ett välkänt märke. Tidigare nämnt är att en budgetvariant av roddmaskinen är allra bäst för hemmabruk, men priset måste inte vara avgörande för kvalitén.