Promenadband

Man brukar säga att promenader är den bästa träningen för viktminskning. Dels för att det är mycket lättare att gå en promenad än att ge sig hän åt ett hårt pass på gymmet eller springa sig hes tills svetten dryper. En promenad, till och med i lite högre intensitet, är mycket stressreducerande samtidigt som man förbränner fett och aktiverar kroppen.

Genom regelbundna turer på promenadbandet

Just stressen är en bidragande faktor till att det kan vara svårt att gå ner i vikt; stresshormonerna rusar i kroppen, och speciellt bukfettet blir extra svårt att förbränna. Genom regelbundna turer på promenadbandet kan du avhjälpa just dessa stresshormoner och på så sätt få igång en förbränning som banar väg mot ditt önskade resultat.

Promenadband

En timmes medelmåttig promenad förbränner enligt sajten www.promenadband.nu ungefär 500 kalorier.  Det kan tyckas att en timmes promenad är väldigt mycket med tanke på hur många människors dagsscheman ser ut, men tänk på alla dina vardagssysslor, jobbet och de övriga delarna av vardagen som kräver att du promenerar. Den där timmen behöver inte alls uppgå i en timme i sträck. Kanske har du redan utan att tänka på det avverkat 30 minuter av dagens promenad. Din medvetna promenad blir tills sist enbart 30 minuter för att uppfylla dagens kvot.

Tar bränsle från kroppens fettreserver

Genom att välja promenadbandet som utrustning och träningsform kommer du att gå ner i vikt utan att behöva kämpa dig svettig för det. Lågintensiv träning gör att kroppen i mycket små skalor tar bränsle från kroppens fettreserver. Det leder till att blodsockret hålls på en jämn och fin nivå, och inga hungersignaler skickas till hjärnan. Du har alltså inte samma behov av att fylla på med kolhydrater efter ett träningspass, och samtidigt får du en fettförbrännande träning som även har en lugnande effekt på både kropp och sinne.

När du ställer dig på promenadbandet

Den största delen av viktminskningen utgörs dock av de vardagliga besluten; när du väljer att inte ta bilen till jobbet eller att gå en liten omväg för att komma till affären. Det finns också flera delar av vardagen som du kanske inte ens tänker på, men som ända lägger in en ansenlig summa på stegräknaren. När du ställer dig på promenadbandet i vetskapen om att en stor del av sträckan redan är avklarad så kommer du att känna dig mer motiverad och energisk.

 

Man brukar säga att för att gå ner i vikt krävs det att man går 16.000 steg per dag. För en människa omkring 180 centimeter kräver detta ungefär 12 kilometers promenad. Det kan låta ofantligt mycket, men återigen, hur mycket har du avverkat genom dina vanliga, vardagliga åtaganden?