Gåband

Har du insett vikten av daglig motion, och vill kunna träna även under sämre väderförhållanden, kan ett gåband vara en bra investering. Gåbandet är en lättare och betydligt billigare variant löpbandet. Eftersom ett gåband inte behöver vara lika starkt och tåligt som ett löpband, som ska tåla de påfrestningar det innebär när man springer, är det betydligt billigare att tillverka. Bandytan behöver heller inte vara lika stor, när du bara ska promenera, eftersom man inte tar ut rörelserna på amma sätt vid promenad som vid löpning. Det finns alltså många faktorer som gör att ett gåband kan vara så pass mycket billigare än ett löpband.

Att må bra och hålla sig frisk

För att må bra och hålla sig frisk, är det viktigt att ta hand om sin kropp. Och eftersom människokroppen är skapad för rörelse, är regelbunden motion av något slag en av de viktigaste ingredienserna i en sund och hälsosam livsstil. Att ta en promenad om dagen är det bästa och kanske också enklaste sättet att komma igång med motionen. Och motion, eller träning, behöver egentligen inte vara krångligare än så. Du behöver inte lära dig avancerade träningsmetoder, eller gå på gym, för att ge din kropp den nödvändiga träningen.

Gåband

En långpromenad i din egen takt ger din kropp det den behöver. Det viktiga är att du rör på dig regelbundet, och det är här gåbandet kommer in. Du vet säkert, precis som de flesta av oss vanliga motionärer, hur lätt det är att ställa in ett träningspass eller en promenad när regnet öser ner, eller när vinterns gator ligger istäckta. Men vill ju inte riskera lunginflammation eller brutna ben för att få den dagliga motionen. Nej, då är det bättre att stanna inne. Eller? Ja, visst är det säkrare inne under isiga vinterdagar, men du behöver för den skull inte bli sittande i soffan. Med ett gåband hemma, kan du ta din promenad utan att gå utanför dörren. Inget regn och ingen halka kan sätta käppar i hjulet för ett sundare liv. Och eftersom du kan gå när du vill, var du vill och hur du vill, blir motionsstunden lättare av.

Placera bandet framför fönstret

Ett gåband är varken särskilt tungt eller skrymmande, och därför kan du enkelt flytta det med dig. Varför inte ta dagens långpromenad framför TV:n, till exempel? Ta en promenad till en bra film, eller till veckans avsnitt av serien du följer, och du kommer garanterat att ha tillryggalagt många kilometer utan att du vet ordet av. Eller placera bandet framför fönstret så du kan titta ut över grannskapet under tiden du går. Att ha musik i öronen under promenaden är vanligt både inom- och utomhus, men på gåbandet kan du till och med ägna promenaden åt att läsa en bok. Du riskerar ju inte att gå på någon, bli påkörd eller råka ut för andra trafikincidenter, när du går på ditt eget band i ditt hem. Därför kan du göra promenaden mer lustfylld med just det som roar dig, oavsett om det är musik, film eller en god bok.